Diş Beyazlatma (Dental Bleaching); çeşitli nedenlerle dişlerin yapısına katılan renklenmelerin elimine edilip orijinal renk ve tonuna göre beyazlatılması işlemine denir. Ağızda mevcut diş taşlarının temizliği ve polisajı ile dişlerdeki renklenmeler giderilebilir. Ancak bu yolla giderilemeyen renklenmeler ya da diş taşını etkileyen faktörler olabilir.
Çeşitli sistematik rahatsızlıklar, kullanılan ilaçlar, mesleki ortam diş yüzeyleri üzerinde renklenmelere de sebep olabilmektedir. Bu gibi durumlarda genelde diş beyazlatma uygulamasına başvurulmaktadır. Böylece diş üzerinde 8-10 tona kadar açılma sağlanabilmektedir ve diş tonu uygun, istenilen forma getirilebilmektedir.
Diş Beyazlatma uygulamalarının yapılan araştırmalara göre bir zararı bulunmamaktadır. Günümüzde kullanılan diş beyazlatma materyallerinin diş üzerinde etkisi portakalın ya da diğer asitli meyvelerin diş üzerinde anlık bıraktığı etki kadar olduğu tespit edilebilmektedir.
Diş Beyazlatma işlemi sonrasında dişlerde hassasiyet oluşmasının dişlerde herhangi bir sorun, hasar ya da başka bir problemle ilgisi bulunmamaktadır. Hassasiyet çoğu işlemde görülüp sebebi uygulanan ağartma materyalinin minede yaptığı değişikliklerdir.
Diş beyazlatma işleminin 3 tipi bulunmaktadır;
EV TİPİ BEYAZLATMA
OFİS TİPİ BEYAZLATMA
LAZER İLE BEYAZLATMA